Omtale Lokalområdet

Her på denne side er en omtale af de muligheder der er i lokalområdet

og de gode historier fra området

Postnummer 4733, dækker et område, som består af Tappernøje / Brøderup, som er udviklingscenteret i området, der er i området flere andre bysamfund, hvor Everdrup er den største, hvor der også er kirke. Snesere er et mindre lokalsamfund, hvor Snesere kirke også er kirken for bl.a. Tappernøje , Brøderup. Der er flere mindre bysamfund i området, bl.a St. Røttinge, Karlshøj, Åside og Askov.

Områdets skole og bibliotek er beliggende i Brøderup, hvor der også er idræts hal og indkøbs muligheder i "Fakta", hvor der også er medicinlevering fra apoteket i Præstø.

Brøderup Efterskole er et stort aktiv for området, denne er beliggende i Karlshøj.

I Tappernøje findes der bl.a. Automester, hvis du skal have repareret eller serviceret din bil,

El-installatør, findes lokalt men er uden forretning

I Tappernøje findes kornmagasinet, et kulturhus, som også huser ungdomsklubben.
I samme område findes
Tappernøje aktivitetspark, hvor der er mulighed for mange aktiviteter. I dette område findes legeplads, natur fitness, mulitibane o.m.m.,
og for dem som vil spille petanque er der mulighed i
Tappernøje Petanque klub, som er meget aktive.

Forsamlingshuset også beliggende i Tappernøje har bankospil hver tirsdag og flere andre arrangementer. Det kan bl.a. nævnes juletræ for små og store, et arrangement som altid er velbesøgt, og fastelavn for børnene, hvor der er tøndeslagning indendørs. Arrangementer kan ses på hjemmesiden. Du kan holde dine fester og andet i forsamlingshuset, så kontakt derfor gerne huset for yderligere informationer om dette, mad ud af huset klares også.

Der er rigtig megen natur meget tæt på Tappernøje / Brøderup, hvor bl.a. folkeskoven er et aktiv, med en naturbase som kan benyttes af alle, der er svævebane og et fugletårn, så det er muligt af se ud over engen midt i skoven. Der er et indhegnet område hvor hundene kan løbe løse, og der kommer mange hundeejere. 

Marjatta er en selvejende institution for udviklingshæmmede med 80 børn og unge, 105 voksne og ca. 300 fuldtidsansatte medarbejdere.


I 1953 blev Marjatta grundlagt som et skolehjem af helsepædagogerne Albert Eman og Henny Petersen. På baggrund af forældrenes ønske har Marjatta siden udviklet sig til at være et livslangt tilbud for beboerne.


De gode historier fra området:

4. dec. 2015 Tv Øst har været på besøg - hvor der er optaget "Vis mig din Landsby" - Charlotte Roest har været vært og guide for Sille Roulund, som taler med en masse af vores lokale indsjæle i vores dejlige lokalområde. Dette er er blevet en meget fin udsendelse ud af som kan ses her.

Giv dig tid til at se denne udsendelse som fortæller om de mange ting der er i lokalområdet

14. okt. 2014 Carsten Højholdt Hansen, fra TV-Sydsjælland har lavet en fin omtale af vores alle sammen's folkeskov med narurbasen, som kan ses på dette link

9. sep. 2014 - Carsten Højholdt Hansen, fra TV-Sydsjælland har lavet en meget fin reportage fra indvielsen af Tappernøje Aktivitetspark, denne kan ses på dette link.

27. aug. 2014 - Indvielse af Tappernøje aktivitetspark den 7. sep. 2014 - dette er en link til 
Fakse Bugtens
omtale af Tappernøje's nye aktivitetspark som indvies med rigtig mange aktiviteter, og vi håber mange vil komme og deltage i denne festlige dag.

11. aug. 2014 - der har i dag været en opfølgning i Sjællandske, på den artikel fra Tappernøje den 12. juli, artiklen fortæller om landbysamfundene der gror og om de virkemidler der skal til for at det kan lade sig gøre. Jeg har tilladt mig at sakse artiklen fra Sjællandske, og den kan læses ses her, side 1 og side 2

12. aug. 2014 - der har i dag været en artikel i Sjællandske, "De gør Tappernøje til en levende landsby", dette er der kommet en fin artikel ud af, som fortæller lidt om hvad vores lokale indsjæle har gang i. Forsiden kan ses her og artiklen kan ses her